Techniekklas

Ben je een enthousiaste sleutelaar met een passie voor praktisch werk? Ontdek dan de Techniekklas, dé technische school waar handige jongens en meisjes zich onderdompelen in de wereld van elektriciteit, metaalbewerking, lassen en meer!

Wat leer je in de techniekklas? 

In onze technische school leer je tijdens hands-on opdrachten alles over elektriciteit en metaal. Ervaar het werken in de techniek met diverse gereedschappen en begeleiding van ervaren vakdocenten. In de Techniekklas maak je kennis met begrippen als stroom, spanning en weerstand, en pas je deze toe in het creëren van stroomkringen, thermo-ventilatoren, elektromotoren en zenuwspiralen. Lassen en het vervaardigen van handige voorwerpen van metaal behoren ook tot de vaardigheden die je ontwikkelt.

Hoe ziet het lokaal er eigenlijk uit?

Ons technisch klaslokaal ademt techniek! De elektrohoek is gevuld met elektriciteitsdraden, schakelaars en stekkers. Een speciale lasruimte, uitgerust met de nodige veiligheidsmaatregelen, biedt de mogelijkheid om jouw vaardigheden op het gebied van metaalbewerking te perfectioneren. De aanwezigheid van een autobrug geeft je zelfs de kans om auto’s van onderaf te bestuderen, al wordt dit pas in de bovenbouw echt toegepast. Voel je een echte technicus in dit inspirerende klaslokaal!

Waarom zou je voor onze technische school kiezen?

Als jouw interesse in techniek ligt, is dit de ideale klas voor jou! De Techniekklas biedt ook de mogelijkheid om te ontdekken of een toekomstige carrière in de techniek iets voor jou is.

Wat leer je in de bovenbouw nog meer?

En in de bovenbouw gaat het nog een stap verder. Je werkt dan vanuit een bedrijfssimulatie, waarin presteren en presenteren centraal staan. Of je nu kiest voor Elektro-, Auto- of Metaaltechniek, onze technische school biedt een breed scala aan mogelijkheden om jouw technische vaardigheden te ontwikkelen en te laten zien wat je kunt!

Wil je meer weten over de techniekklas? Neem dan contact op met onze teamleider, Casper Valen.