Koksklas

Van koken en bakken tot serveren en bedienen: word een ster in de horeca!

 

Aan de slag in een echte horecakeuken

Bak de lekkerste dingen in onze eigen bakkerij

Werk mee in Omnias Teach Inn restaurant

Dit is wat je gaat doen

Hé fijnproever! Jij houdt ervan om met eten en drinken bezig te zijn en dat is dan ook precies wat je in deze vakwerkklas gaat doen. Deze klas ziet eruit als een echt horecabedrijf waar je ook echt kookt, bakt, serveert en bedient.

 • Leer koken en bakken
  Al in de onderbouw tillen we koken en bakken naar een hoger niveau! In onze eigen horecakeuken en bakkerij leer je allerlei verrassende gerechten koken en bak je de lekkerste broden, koekjes en feestelijke gebakjes.|
 • Hygiëne en met voedsel omgaan
  Het is belangrijk om goed en professioneel met voedsel om te gaan. Alles wat jij aanraakt, bewaart en bereidt, wordt ook echt door iemand gegeten of gedronken. Je leert hoe je op een veilige en hygiënische manier aan het werk gaat.
 • Presentatie
  Ben je wel eens in een ‘echt’ restaurant geweest? Daar wordt alles heel netjes op de borden gepresenteerd. Je leert hoe je borden opmaakt als een echt kunstwerk, zodat het voor jouw gasten een feestje is om het op te eten.
 • Teamwerk
  Werken in de horeca en recreatie is écht teamwerk en ook dat leer je in deze vakwerkklas. Samen met de andere ‘vakidioten’ uit de groep zorg je voor de leukste vrijetijdsbesteding voor anderen en leer je werken onder druk.

Zo ziet je werkveld eruit

Op de begane grond van het Omnia College vind je het lekkerste praktijklokaal van de school! Je vindt er een echte horecakeuken, een restaurant met bar en een aparte bakkerij. Alles wat je in het echte werkveld tegenkomt, hebben we hier ook: van biertap tot grote professionele bakovens. Net een echt restaurant! Sterker nog: het ís een echt restaurant. Want wist je dat je met een reservering ook echt kunt komen eten in het Teach Inn restaurant? Laat je verrassen door een chic drie-gangenmenu en koop nog wat lekkers in de bakkerij voor thuis óf nodig je familie uit om te komen eten.

PS! Volg jij het Teach Inn restaurant al op Instagram? Volg @teachinn.omnia.hbr en krijg een nog beter beeld van hoe het er in deze vakklasklas aan toegaat.

Plan hier jouw persoonlijke rondleiding

Kies voor de Horeca
Zou jij later in een restaurant willen werken? Kom ‘proeven’ in de koksklas!
Doe en ontdek
Ben jij eerder een bakker, een kok of werk je liever in de bediening? Ontdek het door het echt te doen!
Switch en groei
 Kies zelf of je in de bovenbouw doorgroeit tot horeca-ster of dat je toch een andere klas kiest.


Checklist: past deze klas bij mij?

 • Je kunt goed met mensen omgaan en legt ze graag in de watten
 • Je vermaakt mensen graag: met een koud drankje, lekker eten of zelfgebakken brood
 • Je houdt van lekker eten en wil hier graag alles over leren
 • Je zou later graag in een hotel, bakkerij, restaurant of camping willen werken
 • Je weet nog niet of dit écht jouw ding is, maar het lijkt je wel leuk om te ontdekken

Stijg boven jezelf uit in de bovenbouw

Heb je wel eens in een druk restaurant gezeten? Dan zie je het personeel waarschijnlijk continu rennen en vliegen. Horeca is topsport en dát ervaar je in de bovenbouw. Als jij er na jaar 1 en 2 voor kiest om verder te groeien in deze richting, bouw je je basistechnieken uit tot echt vakwerk. Hoe ga je om met je “collega’s” en hoe presenteer jij onder tijdsdruk? Omnia’s Teach Inn restaurant is geopend op maandag en woensdag, waarbij jij zelf de gastheer of gastvrouw, bartender, kok of bakker bent. Ook organiseer jij activiteiten ter recreatie voor mensen. En ben je klaar voor een volgende stap? Dan volg je praktijkstages, waar je een kijkje kunt nemen in de keukens van echte restaurants. We helpen je stap voor stap naar het behalen van jouw diploma en een goede doorstroom naar een culinaire vervolgopleiding.

Kom gerust eens kijken!

Wil jij meer weten over de Koksklas of wil je gewoon even sfeerproeven in het lokaal? Dat kan! Neem samen met je ouders contact op met Casper Valen

Ontdek de andere vakwerkklassen

Ondernemersklas

De eerste stap naar jouw eigen bedrijf

Techniekklas

Sleutel erop los met metaal en elektriciteit

Timmerklas

Steek je handen uit je mouw(en) en bouw!

Zorg & Welzijnklas

Goed verzorgd van binnen en buiten