Vakwerk

Op Omnia College ga je in klas 1 gelijk aan de slag met wat jij leuk vindt. Ben je een echte verkoper? Sleutel je graag aan auto’s? Of vind je het leuk om te leren koken? Kijk snel welke Vakwerkklas bij jou past. Er is voor ieder wat wils!

Kies de Vakwerkklas die bij jou past
Je kiest jouw eigen klas, de Vakwerkklas, waarin je een flink aantal uren les hebt. Je Vakwerkgenoten hebben allemaal dezelfde interesses, dus je hebt meteen een band samen. Natuurlijk heb je ook gewone lesuren met vakken zoals Nederlands en Engels. Tijdens deze lesuren zit je in je eigen klas waarin je aan het begin van het schooljaar wordt geplaatst op basis van het advies van je basisschool.

In de Vakwerkklas doe je allemaal bijzondere dingen. Je gaat op excursie en krijgt soms les van de beste Vakmensen uit het bedrijfsleven. Op die manier krijg je een goed beeld van wat het vak precies inhoudt. Is het toch niet wat je had verwacht? Dan kun je altijd nog overstappen naar een andere Vakwerkklas. Wel zo makkelijk!

Ben jij benieuwd naar de andere Vakwerkklassen? Dat is geen probleem. Je mag ze allemaal bezoeken. Of je nou precies weet wat je wilt of nog twijfelt, bij ons ben je altijd aan het goede adres!

De voordelen van Vakwerk op een rijtje:

  • Je kunt direct aan de slag als je weet wat je wilt
  • Twijfel je nog? Je hebt de mogelijkheid om andere Vakwerkklassen te be-zoeken
  • Je bereidt je goed voor op je opleiding keuze in klas 3
  • Je ontwikkelt al vroeg Vakmanschap

Lead slider Techniekklas