Paardenklas

Lijkt het je leuk om met en over paarden te leren? Kies dan voor de paardenklas!
De paardenklas is er voor iedereen. Voor de echte sportruiters die al veel ervaring hebben en voor de leerlingen zonder ervaring met paarden, maar die er alles over willen weten! De lessen worden afgestemd op jouw niveau.

Één keer in de week, volg je de paardenklas in plaats van een vakwerkklas. Je krijgt dan theorie- en praktijklessen op Stal Borst in Heukelum van mevrouw Valen en mevrouw Houweling. Je leert bijvoorbeeld van alles over de gezondheid en verzorging van een paard. Je komt veel te weten over de verschillende rassen, het gedrag en hoe je met een paard kunt omgaan.  En je leert ook veel over jezelf. Want als je met een paard samenwerkt, zie je ook veel van jouw eigen gedrag. Dan kun je groeien en krijg je steeds meer zelfvertrouwen!
Natuurlijk gaan we ook veel rijden! Je krijgt dressuur- en springles van een deskundig instructeur en we maken een paar keer per jaar een buitenrit.

Een kleine sprong naar het mbo
Wil je na het vmbo verder leren over paarden? Dan kun je met je ervaring vanuit de Paardenklas door naar een paardenopleiding op het mbo. Bijvoorbeeld de opleiding paard & recreatie, Paardenhouderij of Paard & Sport. Je kunt gaan werken als manegemedewerker, paardenverzorger of zelfs doorleren voor instructeur.

Wat zijn de kosten?
Naast de normale schoolkosten, zal er voor de Paardenklas een extra bijdrage worden gevraagd. In het schooljaar 2022-2023 zal dat rond de 200 euro zijn.

Ben je geïnteresseerd in de paardenklas voor schooljaar 2023-2024?

Zit jij in groep 7 of 8? Ben je gek op paarden en wil je er alles over weten. Rijd jezelf al paard of heb je helemaal geen ervaring? Maak dan kennis met de paardenklas van het Omnia College in onze proefles. Je leert dan de docenten van de paardenklas kennen en natuurlijk de paarden zelf. Wil je je aanmelden?  Stuur dan een mail met je gegevens naar nvalen@omniacollege.nl. Hoor je meteen wanneer de volgende proefles is. 🙂

Wil je meer weten over de paardenklas?
Volg ons op Facebook: www.facebook.com/paardenklasomniacollege