Actueel

2e Beroepenfeest

Geplaatst op: februari 28, 2024

Aankomende donderdag 7 maart vieren wij op Omnia College ons 2e beroepenfeest. Na het grote succes van vorig schooljaar moest deze nieuwe editie natuurlijk weer plaatsvinden. Het doel van dit beroepenfeest? Aan iedereen laten zien welke vaardigheden en talenten onze bovenbouwleerlingen (klas 3 en 4) op school en tijdens hun stages hebben ontwikkeld. Uiteraard pakken we deze dag op samen met bedrijven uit de regio!

 

Van 14.00 tot 17.00 uur zijn er in verschillende rondes allerlei activiteiten en demonstraties te zien in de verschillende afdelingen. De leerlingen van de onderbouw gaan begeleid in groepjes langs de verschillende onderdelen. Zij krijgen op deze manier nog meer kennis van verschillende beroepen en mogelijkheden voor hun toekomst. Vorig jaar scoorden sommige leerlingen meteen hun stagebedrijf. J

 

Het belooft dus een mooie dag te worden vol met actie in de techniek, zorg, horeca en ondernemerschap! De wereld aan je voeten!

 

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken! We hopen natuurlijk op veel ouders, basisschoolleerlingen en andere belangstellenden, zodat ook jullie zien welk talent aanwezig is in onze school en wat het beroepsonderwijs voor moois te bieden heeft.

 

PS: Natuurlijk wordt dit feest mede door onze eigen leerlingen georganiseerd! Jullie ontvangen daarom vandaag per post een poster gemaakt door onze leerlingen. We zouden het erg leuk vinden als jullie deze op willen hangen in school en jullie kinderen hierop willen wijzen. Het is een mooie kans voor kinderen (maar hopelijk ook collega’s en ouders J) om te zien welke kansen er in het vmbo liggen en natuurlijk in de verdere toekomst!

 

Hopelijk tot op het beroepenfeest!